FILME

Un film dramatic

A Dramatic Film

68 filme în 10 secțiuni
Éric Baudelaire
Franța
114'


2018
Photo Film

V.O.

Franceză

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare

Poulet-Malassis, Les Films d'Ici

Titlu Original

Bilete

Un film dramatique

SECȚIUNEA

TRENDSETTERS

program

• 24 august, 18:00, ARCUB

Proiecție desfășurată în prezența: Éric Baudelaire

• 25 august, 18:30, ARCUB

(urmat de lecția de montaj cu Claire Atherton & Éric Baudelaire)

Proiecție desfășurată în prezența: Éric Baudelaire, Claire Atherton


Éric Baudelaire
Éric Baudelaire este artist vizual și cineast. Lungmetrajele sale „Letters to Max” (2014), „The Ugly One” (2013) și „The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 Years Without Images” (2011) au fost selectate la festivalurile de film FID Marseille, Locarno, Toronto, New York și Rotterdam.
Claire Atherton
Claire Atherton a crescut la New York, cu tatăl ei american și mama ei de origine română, și a plecat în Franța să studieze civilizațiile orientale, ca ulterior să urmeze cursurile prestigioasei Ecole nationale supérieure Louis Lumičre. A întâlnit-o pe Chantal Akerman cu ocazia unui spectacol de teatru, pe care actrița Delphine Seyrig  le rugase să-l filmeze. Acesta a fost începutul unei colaborări fertile, mai întâi ca director de imagine și apoi ca monteuză, care a durat peste 30 de ani și a cuprins ficțiuni, documentare și instalații video. Atherton este deseori invitată să-și împărtășească din experiență în cadrul a diverse ateliere și predă la școli precum La Fémis și HEAD Genčve.

sinopsis

Ce înseamnă actul de a filma pentru generațiile crescute cu camerele foto ale telefoanelor și cu canalele online? Pe parcursul a patru ani, Éric Baudelaire a ținut un curs de film cu elevii unei școli gimnaziale din Saint-Denis, o suburbie a Parisului, de când copiii aveau 11 ani și până au împlinit 15, lăsându-le libertatea de a-și exprima individualitățile. Li s-au pus la dispoziție camere de filmat și, lucrând împreună, au realizat în cele din urmă un film colectiv ai cărui autori și subiecți sunt chiar ei. S-au filmat în mediile lor - atât la școală, cât și acasă -, chestionând intuitiv și foarte deschis nu doar actul de a filma, ci și probleme ca rasismul, imigrația, propriul loc în lume sau orice altă temă care le-ar fi stârnit interesul în timpul adolescenței. (de Vanina Vignal)

* Adoptat de: Festivalul SUPER

premii și festivaluri

Rotterdam International Film Festival 2020 / Locarno International Film Festival 2019 / Prix Marcel Duchamp 2019

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com