Președintele României, Klaus Iohannis la OWR 12

Președintele României, Klaus Iohannis la OWR 12

20 martie

Suntem deopotrivă onorați, bucuroși și – sincer vorbind – surprinși că am avut posibilitatea de a mijloci un dialog între Președintele României, domnul Klaus Iohannis și publicul nostru. În aceeași sală, la Mezanin, am deschis festivalul pe 15 martie cu o discuție intitulată De la cetățean la om politic, o discuție despre angajare civică și politică cu Ana Blandiana, Radu Filipescu, Mona Muscă, Smaranda Enache și Radu Vancu.


Marți, 19 martie, am privit la aceleași probleme de pe partea cealaltă a baricadei, deși scopul nostru este ca această baricadă - între omul politic și societatea civilă - să fie traversată tot mai des și cu gânduri bune.


De ce noi, de ce la One World Romania? Pentru că documentarul creativ, independent, critic - pe teme sociale și politice - este expresia cea mai vie a solidarității sociale, a dialogului și empatiei, a apărării statului de drept. Uitați-vă care sunt țările care produc cele mai bune și multe documentare de acest tip, pe aceste teme – de ex. țările nordice - și veți vedea că prezența filmului documentar este un indice al democrației mai serios decât multe altele.


Festivalul One World Romania a fost construit în toți acești ani ca un loc de reflecție și de solidaritate, ca o alternativă la mass-media din ce în ce mai captivă partizanatelor și corupției, ca un antidot împotriva fake-news. Ca un spațiu al libertății de gandire si al libertatii, pur si simplu. 


Salile noastre de cinema, aceasta sală sunt asemenea unei săli de fitness în care ne antrenăm – noi și publicul nostru, societatea civilă – pentru o luptă care nu se va sfârși niciodată, o sală în care cinefilia se întâlnește cu civismul.


Alexandru Solomon


Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com