FILME

Selfie

68 filme în 10 secțiuni
Agostino Ferrente
Italia, Franța
78'


2019
Photo Film

V.O.

Italiană

subtitrări

Română, Engleză

Titlu Original

Bilete

Selfie

SECȚIUNEA

PE MUCHIE DE CUȚIT

program

• 28 august, 18:00, ARCUB

Proiecție desfășurată în prezența: Agostino Ferrente

• 29 august, 20:30, ARCUB

Proiecție desfășurată în prezența: Agostino Ferrente


Agostino Ferrente
Agostino Ferrente s-a născut în Cerignola (Italia) în 1971. În 2001, în Roma, a fondat asociația cultural㠄Apollo 11” și, în 2002, proiectul muzical L’Orchestra di Piazza Vittorio. Este unul dintre creatorii Premiului Doc/it pentru documentar din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, unde a avut premiera „Le Cose Belle” (film co-regizat cu Giovanni Piperno), în 2013.

sinopsis

Alessandro și Pietro, doi adolescenți pe care îi leagă o prietenie trainică, observă cu un amestec de frică, resemnare și tandrețe întâmplările din cartierul Traiano, din Napoli, unde locuiesc. Între violențele poliției, influența Mafiei - principalul angajator al regiunii - și problemele caracteristice vârstei, ei navighează cu îndemânare și cu umor, dar un sentiment de pericol iminent persistă secvență după secvență: oricând, oricare dintre ei poate bascula în tabăra criminalilor sau dimpotrivă, se poate adăuga la lista victimelor. Realizatorul Agostino Ferrente le dă cuvântul celor doi tineri sau, mai precis, le dă imaginile: filmat în întregime cu telefonul, după modelul unui selfie, când de unul, când de celălalt, documentarul se transformă odată cu trezirea conștiinței estetice a protagoniștilor. Treptat, Alessandro și Pietro se obișnuiesc cu faptul că sunt simultan subiecți și autori și preiau controlul filmului, lăsând să se înțeleagă că așa vor proceda și cu viețile lor, în pofida tuturor obstacolelor. (de Liri Alienor Chapelan)

premii și festivaluri

Berlin International Film Festival 2019 / Cinema Du Reel 2019 / Luxembourg City Film Festival 2019 - Documentary Award / Buenos Aires International Festival of Independent Cinema 2019

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com