PROIECȚII PENTRU LICEENI

PROIECȚII PENTRU LICEENI

One World Romania invită elevii și profesorii de liceu la Cinemateca Eforie la cele mai noi filme documentare selectate special pentru a răspunde curiozităților tinerei generații cu privire la lumea în care trăim.


Filmele selectate pentru aceste proiecții sunt:

ÎNAINTE SĂ SE ÎNTOARCĂ TATA

LA NORD DE SOARE

DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE

CAMORRA

SAHIA VINTAGE


Fiecare proiecție este urmată de o dezbatere în prezența regizorului sau al unui specialist în legătură cu subiectul tratat de film. Acesta are rolul de a contextualiza situațiile, de a clarifica informația sau de a introduce noi aspecte. Liceenii sunt încurajați să dialogheze și să își exprime opiniile cu scopul de a le antrena spiritul civic și de a le cultiva înțelegerea și conștientizarea celuilalt, nevoia informării, importanța luptei pentru și în spiritul drepturilor omului.


* Înscrierile pentru grupuri organizate (profesori cu clase) se fac până la data de 11 martie 2019, printr-un e-mail la scoala@oneworld.ro.

** Elevii care vin individual sau împreună cu prietenii sunt așteptați cu carnetul de elev și cu mintea deschisă!


One World Romania la Şcoală este proiectul educaţional al Asociaţiei One World Romania, derulat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale şi sprijinit de Fundația Româno-Americană și Grupul CEZ în România.

Sponsor principal: KAUFLAND
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București