OWR LA ȘCOALĂOne World Romania la Școală este programul educațional desfășurat pe tot parcursul anului, care își propune să introducă filmele documentare și discuția despre drepturile omului în liceele din țară, prin evenimente dedicate elevilor și profesorilor.


Elevii de liceu au posibilitatea de a organiza CLUBURI DE FILM One World Romania, cu proiecții regulate, urmate de discuții libere pe o paletă largă de subiecte. În prezent, în mai multe orașe din țară funcționează o rețea de 25 de cluburi de film documentar, dar numărul lor este în continuă creștere. Începând din 2017, liceenii organizează și primul festival de film documentar în licee, AdDOC, cu motto-ul ”Adevăr și provocare” explicat de elevii organizatorii ai festivalului astfel: ”societatatea noastră are adevăruri, iar dacă ele rănesc sau sunt dureroase, te provocăm să le schimbi.”


Pentru profesorii de liceu, One World Romania la Școală dezvoltă MATERIALE EDUCAȚIONALE pornind de la filmele documentare, un instrument care completează materia școlară cu povești reale despre trecut și prezent, pentru a pregăti generațiile viitoare. În plus, organizează sesiuni de formare intensive la nivel național și local și susține activitatea profesorilor prin PLATFORMA EDUCAȚIONALĂ ONLINE și prin evenimente organizate împeună cu ei. 

  

Pe timpul verii, programul educațional se mută în grădinile și curțile elevilor și colaboratorilor de prin toată țara, cu proiectul DOCUMENTARE LA CURTE. Iar în fiecare toamnă, LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee tratează o nouă temă pornind de la povești care au potențialul de a deschide discuții și de a ascuți spiritul civic și gândirea critică a elevilor. 


Contact: Petra Dobruska / scoala@oneworld.ro / +40 732 429 826Sponsor principal: KAUFLAND
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București