KINEDOK


KINEDOK este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șapte teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o experiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.). Un alt scop al proiectului este acela de a prelungi și îmbogăți experiența cinematică prin discuții cu regizori, producători, protagoniști sau alți invitați care au legătură cu tema filmelor, încurajând astfel dialogul social și dezvoltarea unui public activ.  

Ediția KINEDOK din 2019 aduce în atenția spectatorilor o nouă selecție de filme documentare de impact, precum și un catalog online cu documentare din edițiile trecute, care va fi disponibil pe platforma internațională DAFILMS. Anul acesta vom completa proiecțiile-eveniment cu distribuția online, pentru a face față cerințelor tot mai ridicate ale iubitorilor de film documentar. 

Între 2015 și 2018 am reușit să organizăm 879 de proiecții KineDok în 61 de spații alternative din peste 30 de orașe din România, dezvoltând astfel comunități de cinefili amatori de film documentar în întreaga țară. Cu un public total de 23.650 de spectatori în ultimii patru ani, KineDok a devenit o platformă solidă de distribuție alternativă de film documentar, care completeză distribuția clasică și aduce filmul documentar mai aproape de public.

Lansăm cel de-al 5-lea sezon KineDok cu proiectia filmului maghiar "O femeie captivă". Vă așteptăm cu drag luni, 18 martie, ora 21:00 la Cinemateca Eforie și marți, 19 martie, ora 18:00 la ARCUB.

Persoană de contact: Monica Stan / monica@oneworld.ro / +40 720 001 166
Sponsor principal: KAUFLAND
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București