JURIUL LICEENILOR

JURIUL LICEENILOR

Din 2013, singurul juriu al festivalului One World Romania este format din cinci liceeni, care vizionează 10 filme documentare și decernează singurul premiu al festivalului. 


La ediția din 2019 acordăm pentru prima dată un premiu în bani, în valoare de 5.500 lei, oferit cu sprijinul Institutului Cultural Român. 


Motivația acordării unui premiu din partea adolescenților a apărut din dorința de a include vocile tinerei generații în dezbaterea despre drepturile omului. Ei știu ce arde și ce vor să stingă sau să schimbe, iar datoria noastră este de a le da frâu liber alegerilor. 


La fiecare ediție de până acum, misiunea de a acorda singurul premiu al festivalului a fost deopotrivă o provocare și un proces de maturizare pentru tinerii jurați, care au cântărit atât valoarea artistică, cât și subiectul și mesajul filmelor propuse de către echipa One World Romania.


Premiul acordat de liceeni, motivația alegerii lor, precum și filmul câștigător vor fi prezentate în cadrul Galei de închidere, care va avea loc sâmbătă, 23 martie.


Membrii juriului sunt aleși în fiecare an în baza unui eseu liber despre o anumită problematică sau o dezbatere necesară în societate. Provocarea pe care am lansat-o anul acesta este ca elevii să își imagineze o comunitate utopică.Sponsor principal: KAUFLAND
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București