Jurii

JURIUL INTERNAȚIONAL

Mariana Otero
Mariana Otero s-a născut în Rennes, Franța, în 1963. Între 1995 și 2002 a trăit în Portugalia, unde a realizat controversatul „Cette télévision est la vôtre” (1997). Filmele sale au participat la festivaluri de film importante din toată lumea. Otero predă în cadrul Atelierelor Varan și al La Femis și este membră a Asociației pentru Cinema Independent și Difuzarea sa (ACID).
Abbas Fahdel
Abbas Fahdel e un regizor franco-irakian, născut în Babilon, Irak. A studiat cinemaul în Franța, la Sorbona. Printre filmele sale importante se numără:„Back to Babylon" (realizat în Irak în 2002), We Iraqis" (2003) și drama de război „Dawn of the world" (2008). În 2015, documentarul său monumental, "Homeland (Iraq Year Zero)", a fost premiat la cele mai importante festivaluri de film din lume.
Ana Lungu
Ana Lungu s-a născut în 1978 în București, România. A studiat Psihologie și Regie de Film. În 2010, împreună cu Ana Szel, a scris și a regizat  „Burta Balenei", selecționat în secțiunea „Filmmakers of the Present" a Festivalului de la Locarno. Lungmetrajul ei de debut, „Autoportretul unei fete cuminți", a avut premiera în cadrul Festivalului de la Rotterdam în 2015 și apoi obținut Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul Crossing Europe, Linz și Premiul pentru Cea mai bună regie la Bucharest IFF. Cel de-al doilea film, "Un prinț și jumătate", a fost prezentat în cadrul Competiției Festivalului de la Sarajevo (2018). Recent, Ana a devenit membră a Academiei Europene de Film.
Ivana Mladenovic
S-a născut în Serbia. După ce a studiat Dreptul în Belgrad, s-a mutat în România unde a absolvit secția de Regie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” (2010), precum și Masterul în regie de film (2011). Debutul său în lungmetraj-documentar, „Turn Off The Lights”, a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Tribeca în aprilie 2012 și a câștigat trofeul „Heart of Sarajevo” pentru cel mai bun documentar, precum și Premiul „Gopo”. Debutul său în lungmetraj-ficțiune, „Soldații, Poveste din Ferentari” a avut premiera în vara anului 2017 în Competiția Oficială a unuia dintre festivalurile de film cele mai importante ale lumii, Festivalul de Film de la San Sebastian. În 2016, Ivana Mladenovic a debutat ca actriță în lungmetrajul lui Radu Jude – „Inimi cicatrizate”. În august 2019, noul ei film, „Ivana cea Groaznică”, a câștigat Premiul Special al Juriului secțiunii „Cineasti dei prezenti”, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.

La cea de-a 13-a ediție a festivalului, am asamblat pentru prima oară un juriu format din specialiști, care va acorda Trofeul Festivalului filmului care împinge cel mai departe și cu cea mai mare pricepere granițele genului documentar. Juriul este format din cinci profesioniști ale căror opere se caracterizează printr-un melanj liber și original de genuri, estetici și formate cinematografice. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.JURIUL LICEENILOR


Ca și în anii precedenți, filmele din competiție vor fi vizionate și de un juriu alcătuit din elevi de liceu. Noutatea acestei ediții constă în parteneriatul dintre One World Romania și Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, care vor colabora pentru a le oferi tinerilor selectați un parcurs mai aprofundat și de durată. Jurizarea din cadrul festivalul One World Romania nu va reprezenta decât prima etapă a unei adevărate imersiuni într-un mod diferit de a face și de a vedea filme. Juriul este format din tineri cu o doză bună de curiozitate intelectuală, pe care îi vom ajuta să își dezvolte acuitatea în perceperea particularităților artei filmice printr-un atelier de film documentar de patru zile în timpul festivalului. Îndrumați de trei tutori din cinematografia românească, participanții vor realiza exerciții practice (fotografii și filmări) prin prisma cărora vor descoperi ce presupune reprezentarea realității prin aparatul de filmat. Ulterior, liceenii vor fi chemați să alcătuiască selecția și să organizeze din punct de vedere artistic proiecțiile din cadrul festivalului Super 2020.Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com