FILME

Heimat e un spațiu în timp

Heimat is a Space in Time

74 filme în 13 secțiuni
Thomas Heise
Germania, Austria
218'


2018
Photo Film

V.O.

Germană

subtitrări

Română, Engleză


Titlu Original

Heimat ist ein Raum aus Zeit

SECȚIUNEA

TRENDSETTERS

sinopsis

Cum ar arăta, în imagini, evoluția identității naționale și a ideii de patrie în Germania secolului trecut? Thomas Heise ne oferă șansa de a o explora, punând în scenă mai multe povești trăite de oameni din patru generații ale familiei sale, care devin astfel o reflexie a unor evenimente contradictorii și, de multe ori, violente din istoria Germaniei. Întâmplările sunt repovestite din perspectiva cuiva aflat în interiorul Republicii Democrate Germane, țara de baștină a cineastului, o țară ce nu mai există.
Regizorul citește, din voice-over, jurnalele, scrisorile de dragoste ale familiei sale, chiar și un eseu de școală despre război, vedem imagini cu desenele unor copii, cu fotografii, dar și imagini filmate în Germania zilelor noastre. Această îmbinare a imaginilor de arhivă cu diferite peisaje, neînsoțite de niciun comentariu, ne îngăduie să găsim noi înșine relațiile dintre trecut și prezent și să reflectăm la raporturile de cauzalitate dintre evenimente istorice. Acest minunat film de Thomas Heise este o analiză subtilă, atât la nivel personal, cât și politic, a traumei și a suferinței, a modalităților prin care noile generații moștenesc memoria trecutului. (de Vanina Vignal)

premii și festivaluri

Visions du Réel 2019 - Grand Prix / Montreal International Documentary Festival (RIDM) 2019 - Prix spécial du Jury de la compétition internationale longs métrages / Jerusalem Film Festival 2019 - Chantal Akerman Award, The Jewish Experience Award

distribuitor

Deckert Distribution

SPONSOR PRINCIPAL: Kaufland
SUSȚINUT DE: Raiffeisen Bank
PARTENER LOGISTIC: DHL
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENER DE MOBILITATE: BlackCab
PARTENER DE MONITORIZARE: mediaTRUST
FESTIVALUL A FOST FONDAT ÎN 2008 DE: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com