evenimente
Performance. An tan tina
Pornind de la cartea Anei Blandiana, „Fals tratat de manipulare”, performance-ul meu este o în-cercare de a mă raporta la vremurile ciudate politic pe care le trăim în momentul ăsta în România. 
Îmi e frică de ceea ce a însemnat cenzura în perioada comunistă. Mă dezgustă lingușirea pentru folosul propriu imediat și personal. Nu înțeleg mentalitatea sau crezul sistemului comunist de a umili inteligența umană înlocuind-o cu ură, cu prostie și cu slugărnicie. 
Ce s-a întâmplat în decembrie 1989, acum treizeci ani, a însemnat pentru mine un act de curaj și nu o manipulare a unor tineri de către sistemul comunist. La fel, de fiecare dată când am fost în Piața Victoriei în ultimii doi ani, când mă apropiam de grupurile de oameni care scandau „Noi de aicea nu plecăm!”, am avut sentimentul că acesta este grupul căruia îi aparțin. 
Nu vreau să îmbătrânesc gândindu-mă că „au furat și ei, dar ne-au dat și nouă”. Noi nu suntem un popor laș, nu vreau să cred asta! Nu o să stau peste câțiva ani împreună cu fiica mea să ascultăm pe furiș Europa Liberă tremurând de frică. 
Performance-ul „An tan tina” este o paralelă între tipul de manipulare folosit de comuniști si tipul de manipulare folosit astăzi . „Cu televizorul ați mințit/tâmpit poporul!” 
(text de Nicoleta Lefter)

Adaptare după cartea „Fals tratat de manipulare”, scrisă de Ana Blandiana.
Durata: 50 de minute
Performer: Nicoleta Lefter
Artist vizual: Ana Drăghici
Design de sunet: Alexandros Raptis

După premierele de vineri, „AN TAN TINA” poate fi vizionat în datele de 16, 18, 20, 22 și 24 martiede la ora 22, la POINTîn cadrul OWR12. Bilete pentru aceste reprezentații găsiți aici.


Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com