Proiecte OWR
Documentare la bibliotecă
Educație media prin film documentar la bibliotecă”  este cel mai nou proiect educațional organizat de Asociația One World Romania. Pornind de la principiul că citirea unui film se poate asemăna cu cititul unei cărți, proiectul face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar despre drepturile omului ca material didactic.

Proiectul se va derula în două etape: inițial vor avea loc ateliere educaționale de media literacy prin film documentar adresate bibliotecarilor din trei județe, Dâmbovița, Tulcea și Gorj, pe parcursul următoarelor trei luni, iar a doua etapă va sprijini și încuraja bibliotecarii care au participat la ateliere să organizeze proiecții și evenimente pentru publicul local al bibliotecilor.

Pentru a dezvolta conținutul acestor ateliere cu metode de învățare activă, resursele Asociației OWR în ceea ce privește filmul documentar cu accent pe drepturile omului intră în dialog cu expertiza în media literacy a asociației Mediawise Society, în cadrul unui demers interdisciplinar.

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com