FILME

Colectiv

Collective

68 filme în 10 secțiuni
Alexander Nanau
România, Luxemburg
109'


2019
Photo Film

V.O.

Română, Engleză

subtitrări

Română, Engleză

Titlu Original

Bilete

Colectiv

SECȚIUNEA

DREPTATEA ÎNTR-O LUME STRÂMBĂ

program

• 21 august, 20:15, CINEMATECA EFORIE

Proiecție desfășurată în prezența: Alexander Nanau, Bianca Oana

• 22 august, 15:30, CINEMATECA EFORIE

Proiecție desfășurată în prezența: Alexander Nanau, Bianca Oana


Alexander Nanau
Alexander Nanau (1979, București) a studiat regie de film la DFFB în Berlin. Documentarul său „Lumea văzută de Ion B.” (2009) a fost selectat la peste 40 festivaluri internaționale de film și a câștigat prestigiosul 'International Emmy Award' pentru Arts Programming în 2010. Al treilea documentar al său, „Toto și surorile lui” (2014), a câștigat premii importante la festivaluri internaționale de film în Angers, Zurich, Varșovia, Jihlava, Leipzig și Sarajevo.

sinopsis

În România, Domnul Lăzărescu moare din nou în fiecare zi — și din aceeași cauză: un sistem putred pe dinăuntru. În incendiul de la clubul bucureștean Colectiv din 30 octombrie 2015, corupția a ucis întâi 27 de oameni. Apoi a ucis alți 37, mai încet. Fără să piardă nicio clipă din vedere victimele tragediei, acest thriller excepțional cu un parcurs festivalier fără precedent urmărește pas cu pas diagnosticarea unui sistem bolnav prin intermediul câtorva jurnaliști încăpățânați și a unui număr alarmant de mic de oameni care încearcă să reformeze sistemul de sănătate din interior cu onestitate și umanitate. Timp de aproape trei ani Alexander Nanau și echipa lui au construit o poveste pe cât de palpitantă, pe atât de devastatoare și revoltătoare. Stilul riguros observațional nu lasă nicio îndoială despre complicitatea vinovată care este creuzetul corupției și necesitatea transparenței instituționale și a unei prese care să-și ia rolul investigativ în serios. (de Mona Nicoară)

premii și festivaluri

Venice Film Festival 2019 / La Roche-sur-Yon International Film Festival 2019 - Prix spécial du jury / Tromsř International Film Festival 2020 - Don Quixote Award

distribuitor

CINEPHIL

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com