FILME

Călătoria în jurul lumii când tu erai de vârsta mea

Around the World When You Were My Age

68 filme în 10 secțiuni
Aya Koretzky
Portugalia
110'


2018
Photo Film

V.O.

Japoneză

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare

C.R.I.M. Productions

Titlu Original

Bilete

A volta ao mundo quando tinhas 30 anos

SECȚIUNEA

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ

program

• 26 august, 20:00, CINEMA ELVIRE POPESCO - INSTITUTUL FRANCEZ

(Competiție)

Proiecție desfășurată în prezența: Aya Koretzky

• 27 august, 18:00, CENTRUL CEH

(Competiție)

Proiecție desfășurată în prezența: Aya Koretzky


Aya Koretzky
Aya Koretzky s-a născut în Tokyo în 1983. Are o diplomă în Pictură, dar a absolvit de asemenea cursurile de Masterat în Cinema în cadrul Sorbonne Nouvelle. În 2011 debutează cu primul său documentar, „Yama No Anata” („Beyond the Mountains”), care a câștigat, printre altele, Premiul pentru Cel Mai Bun Lungmetraj la Doclisboa.

sinopsis

În anii '70, tatăl realizatoarei Aya Koretzky a făcut o călătorie „în jurul lumii”, plecând din Japonia natală, trecând prin Europa, Africa de Nord și Statele Unite ale Americii. Sute de fotografii și de impresii notate în jurnalul său intim au rămas, peste timp, mărturie asupra acestui parcurs inițiatic, petrecut într-un moment al vieții când încă își căuta un loc - atât din punct de vedere geografic, cât și existențial. Realizat, cel mai probabil, din dorința de a-și înțelege mai bine originile - căci, în cadrul călătoriei, protagonistul descoperise frumusețea Portugaliei, unde a și decis, în final, să se stabilească și să-și construiască o familie -, filmul jurnal realizat de Koretzky restituie nu doar gingășia gândurilor de tinerețe ale tatălui și sensibilitatea lui artistică, exprimată în crâmpeiele de realitate surprinse în fotografii, ci și emoțiile particulare asociate de protagonist fiecărui moment rememorat în parte. Printr-o construcție narativă, vizuală și sonoră elaborată și plină de imaginație, realizatoarea aduce cel mai frumos tribut unui tată care, chiar dacă nu a scris în niciun fel istoria mare, i-a oferit unele dintre cele mai valoroase cadouri posibile, inclusiv pe acela de a explora lumea cu bucuria unei eterne prime întâlniri între doi îndrăgostiți. (de Andrei Rus)

premii și festivaluri

International Film Festival Rotterdam 2019 - Bright Future Award (Best Debut Feature-Length Film) / Image Forum festival 2019, Tokyo and Nagoya, Japan 2019 / Doclisboa 2018

distribuitor

C.R.I.M. Productions

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com