Proiecte OWR
CIVIL SOCIETY PITCH
CIVIL SOCIETY PITCH este un demers unic în regiunea est-europeană, care își propune să pună în contact cineaști dornici să expună prin intermediul artei o fațetă a situației sociale, economice sau politice a regiunii și activiști preocupați de această realitate. Scopul programului este reunirea acestor experiențe și sensibilități diferite în vederea unor colaborări pe termen lung a profesioniștilor din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria.

Structura programului internațional cuprinde cinci etape și se derulează în mod tradițional pe parcursul unui an, după următorul calendar:

1.     atelier de pitching, matchmaking și accelerare (aprilie/mai)
2.     documentare și dezvoltare (mai-octombrie)
3.     atelier de follow-up (noiembrie)
4.     dezvoltare și producție (decembrie-aprilie)
5.     sesiune publică de pitching și premiul de dezvoltare (mai)

În prima etapă a programului sunt selectați să participe maximum 15 ONG-uri și 20 de cineaști din cele patru țări partenere. Aceștia formează echipe mixte de lucru (cineast + ONG), care își vor documenta și dezvolta ideile de filme pe parcursul mai multor luni cu tutorat din partea One World Romania, iar după exact un an va avea loc sesiunea finală de pitching unde vom invita cele mai bune echipe (minimum 3) care au lucrat pe parcursul anului în jurul unui subiect de documentar. 

La final OWR acordă un premiu de dezvoltare în valoare de 4.000 de euro unuia dintre cineaști, pentru a facilita dezvoltarea proiectului de film documentar aprofundat în cadrul echipei.

Selecția participanților este realizată de echipa organizatorică din cele patru țări partenere, pe baza unui call public.


PREMIILE CIVIL SOCIETY PITCH – EDIȚIILE ANTERIOARE:

La cele patru edițiii anterioare au participat 71 de cineaști și 45 de ONG-uri iar cele 4 premii Civil Society Pitch le-au revenit următoarelor echipe: regizoarea Iulia Stoian, Centrul FILIA și Funky Citizens, pentru filmul documentar INVIZIBILII (2016), regizoarea Eliza Zdru și Asociația Teach for Romania, pentru filmul LEARNING TEACHING (2017), regizorul Laurențiu Garofeanu și Centrul pentru Resurse Juridice pentru filmul documentar LOST AND FOUND (2019), regizoarea Andreea Udrea și organizația Identity Education pentru DEEAX (2022).

 
Contact: Tudorița Șoldănescu / atelier@oneworld.ro 

Civil Society Pitch este un program inițiat și coordonat de Asociația One World Romania, iar partenerii programului sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria) și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).
Cineaști

Proiecte


Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com