FILME

A Lua Platz

68 filme în 10 secțiuni
Jérémy Gravayat
Franța
97'


2018
Photo Film

V.O.

Franceză

subtitrări

Română, Engleză

companie producătoare

SURVIVANCE, L' IMAGE D'APRÈS

Titlu Original

Bilete

A Lua Platz

SECȚIUNEA

DIN APROAPE ÎN APROAPE

program

• 25 august, 18:00, CENTRUL CEH

Proiecție desfășurată în prezența: Jérémy Gravayat

• 27 august, 18:00, CINEMA ELVIRE POPESCO - INSTITUTUL FRANCEZ

Proiecție desfășurată în prezența: Jérémy Gravayat


Jérémy Gravayat
Jérémy Gravayat este un realizator de documentare de scurt metraj și filme de ficțiune. În documentarele sale, Gravayat se concentrează asupra diverselor realități ale exilului contemporan. E totodată monteur, scenarist și colaborator al Laboratorului Cinematografic L'Abominable și al revistei online Dérives.tv.

sinopsis

Într-o suburbie pariziană, doi bărbați într-o mașină stau pe telefoane să găsească un loc în care să poată dormi peste noapte: această primă scenă din film, care se repetă în fiecare zi, în mii și mii de iterații, în întreaga Europă, încapsulează experiența migrațională a romilor din ultimele decenii. În Franța, unde documentarul lui Jeremy Gravayat a fost produs, romii au căzut victime ale repatrierilor forțate, expulzărilor din locuințe și campinguri informale, și gentrificării cu inevitabilele ei tente rasiste. Doar în 2017, 11.000 de romi au fost forțați din locurile unde trăiau fără să li se ofere alternative de locuire. Acest film construiește din materiale de arhivă și scene contemporane filmate cu empatie un spațiu alternativ în care istoria și prezentul romilor pot locui și fi înțelese în termenii lor, uneori urgenți și alteori poetici. (de Mona Nicoară)

* Eveniment susținut de Ambasada Franței în România

premii și festivaluri

BELDOCS - International Documentary Film Festival Belgrade 2019 -  International Competition - Best Movie Award / Festival de Cinéma de Douarnenez - Gouel Ar Filmou 2019 / Belfort 2018 - Camira Award, Eurocks One Award + One: Special Award for Music and Sound

distribuitor

Survivance

AFIȘ

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Some of the icons used in our website are from www.flaticon.com